Dorpsraad Ooij

Belangstelling voor een lezing over De Nachtwacht?

Seniorenclub Oud-Zevenaar en Ooy wil een lezing over De Nachtwacht organiseren, maar wil eerst weten of er wel voldoende animo voor is.

De Nachtwachtwandelingen Lezing vertelt en laat het levensverhaal, de biografie van De Nachtwacht (het 375 jaar oude schilderij van Rembrandt), zien. We volgen de route die het schilderij door het oudste deel van Amsterdam heeft afgelegd. Van de plaats waar het schilderij werd gemaakt lopen we langs plaatsen waar het schilderij heeft gehangen. Wie waren de mensen die staan afgebeeld? Waren ze rijk of arm, waar woonden ze? Hoe en wanneer is De Nachtwacht zo beroemd geworden?

Deze lezing wordt bij CaReZa De Kroon gegeven.

De duur van de Lezing is 1,5 uur (2 uur met een kleine pauze). Entreeprijs incl. 1 consumptie zal (mits er 40 personen zich opgeven) € 15,00 zijn.

Lijk je dit interessant en wil je wel aanwezig zijn bij de lezing, geef dit dan even door aan:

Marian Godschalk (tel: 0316-333120   mail:    marian@seniorencluboudzevenaarooy.nl )

Alvast bedankt!

Groeten Marian Godschalk