Dorpsraad Ooij

Petitie (komst van basisscholen in Vestersbos)

Petitie (komst van basisscholen in Vestersbos)

Dorpsraad Ooij is benaderd om onderstaande petitie te publiceren. Wij geven hier gehoor omdat het ook Ooyse leerlingen zou kunnen betreffen. Wij nemen overigens hierover geen standpunt in.

Stichting Liemers Novem en de gemeente Zevenaar hebben het plan om twee bestaande basisscholen uit de wijk Zonnemaat te verplaatsen naar de locatie Vestersbos. De komst van deze twee basisscholen op ongeveer 1,5 kilometer van IKC St. Martinus in Oud-Zevenaar heeft een grote impact op de leefbaarheid van Oud-Zevenaar en Ooy.

De geboorte van kinderen in het dorp neemt sterk af. We zien dit terug in het aantal leerlingen op IKC St. Martinus. IKC St. Martinus zorgt van oudsher voor verbinding van de kinderen met het dorp en haar verenigingsleven. Voor het dorp is het daarom van groot belang dat IKC St. Martinus blijft bestaan. Leerlingen van buiten zijn absoluut nodig om de school voor de toekomst te behouden. Door de komst van twee basisscholen binnen een cirkel van 1,5 kilometer komt het voortbestaan van IKC St. Martinus en daarmee de leefbaarheid in de dorpen Oud-Zevenaar en Ooy in gevaar.

Teken hier de petitie als je je ook zorgen maakt hierover. Klik hier.

Deze petitie is gestart door Karin Damen. Ze zoekt nog mensen die met haar een klein actiecomité willen vormen om het protest breed ook richting gemeente te laten horen.